skip to Main Content
De Vijf Eigenschappen Van Een Goede Chauffeur

De vijf eigenschappen van een goede chauffeur

Zo wordt je een briljant chauffeur

Slechts enkelen van ons kunnen zeggen dat we perfect presteren achter het stuur. Toch zijn er mensen die precies weten wat er nodig is om niet alleen goed te rijden, maar ook om veilig te blijven. Het is niet alleen een kwestie van je aan de verkeersregels houden, maar ook in elke situatie je aandacht kunnen vasthouden. De uitdaging voor veel automobilisten is om hier de perfecte balans in te vinden en zo hun prestaties achter het stuur te verbeteren. Hier zijn vijf tips van ervaren chauffeurs waar we veel van kunnen leren!

1. Ze houden zich aan de snelheidslimieten

Het eerste, en misschien wel meest voor de hand liggende, wat goede chauffeurs bezitten is de kennis over welke snelheid ze moeten rijden. Sommige chauffeurs kennen deze limieten wel, maar kiezen ervoor om ze toch te negeren. Dit is ontzettend gevaarlijk, omdat je reactietijd op deze manier veel korter is en je de controle over de auto kunt verliezen als er iets onverwachts gebeurt. De les is dus simpel: als je een goede chauffeur wilt zijn, houd je dan aan de snelheidslimieten!

2. Ze concentreren zich op de weg

We worden van alle kanten afgeleid door de ping van een sms, de piep van een dringende e-mail of het binnenkomen van een oproep. En zelfs als we achter het stuur zitten, is de verleiding om te reageren maar al te groot. De beste chauffeurs vermijden het lezen van een e-mail of het typen van een bericht en laten hun gedachten niet afdwalen. Ze houden hun focus stevig op de weg. De rest kan wachten tot ze veilig thuiskomen.

4. Ze blijven altijd nuchter

Vermoeid rijden is een gevaarlijke gewoonte voor automobilisten, maar wat tot nog meer ongevallen leidt is autorijden terwijl je onder de invloed bent van alcohol of drugs. Jaarlijks vallen er in Nederland tussen de 75 en 140 verkeersdoden door alcoholgebruik. Dat zijn 140 goede redenen om het voorbeeld van de beste chauffeurs te volgen en geen alcohol of drugs aan te raken als je weet dat je moet autorijden. Doe je het toch? Blijf dan onder het wettelijke limiet van 0,5 promille (ongeveer 2 glazen) alcohol.

5. Ze zijn waakzaam, niet zelfverzekerd

Als je over bovenstaande eigenschappen beschikt, ben je duidelijk een van de veiligere bestuurders op de weg. Bestuurders die denken dat ze heel ver komen met zelfverzekerd rijgedrag, maken eigenlijk veel meer fouten dan bestuurders die altijd alert zijn voor gevaar. Zo maken goede chauffeurs slim gebruik van de lessen die ze tijdens het behalen van hun rijbewijs hebben geleerd. Wil je meer weten over goede chauffeurs? LeesĀ hier wat je nog niet wist over taxichauffeurs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top