skip to Main Content
Waar Moet Motorkleding Aan Voldoen?

Waar moet motorkleding aan voldoen?

Aan welke eisen moet motorkleding voldoen?

Veilig en comfortabel motorrijden

Heb je je motorrijbewijs gehaald en ga je binnenkort lekker toeren op je motor? Zorg dan dat je jezelf goed beschermd en dat je goed zichtbaar bent. Te midden van het autoverkeer ben je namelijk zeer kwetsbaar. Daarom moet je uiteraard goede motorkleding kopen, want je wilt jezelf voor je eigen veiligheid natuurlijk van top tot teen goed inpakken met de juiste motorkleding en de perfecte helm. Er zijn namelijk geen wettelijke eisen waaraan motorkleding moet voldoen. We geven je hier wel een aantal tips voor veilige motorkleding.

Wat is veilige motorkleding?

Naast dat je je gevoel van veiligheid moet verhogen, wil je natuurlijk ook dat je je comfortabel voelt in je motorkleding Daarom doe je er goed aan motorkleding te kopen die licht is en goed meegeeft, zodat je je er makkelijk in kunt bewegen. Het wordt natuurlijk snel warm in een goed motorpak, dus het is ook belangrijk dat de motorkleding ademt. Tegelijkertijd wil je niet dat je gewone kleding onder je motorpak nat wordt wanneer het regent, dus is het belangrijk dat je motoroutfit waterdicht is.

Motorjas: leer of textiel?

Hoe cool wil je zijn in je motorjas? Kies je leer of textiel? Leer is uiteraard duurder dan textiel, maar biedt wel betere bescherming bij een val. Leer biedt een betere bescherming als het dicht tegen de huid aan zit. Het vormt zich naar je lichaam, waardoor het als gegoten gaat zitten. En het ziet er natuurlijk ook extra cool uit. Gebruik je je motorkleding voor woon-werk verkeer? Dan is leer waarschijnlijk wat minder praktisch. Textiel is uiteraard goedkoper en leent zich beter voor verschillende weersomstandigheden, omdat het waterdicht is. Textiel biedt bij een val echter minder bescherming, omdat het verbrandt wanneer het over het asfalt schuurt.

Motorbroek kiezen

Voor het kiezen van je motorbroek geldt eigenlijk hetzelfde als voor je motorjas. Hoe cool wil je zijn, voor hoeveel veiligheid kies je, en wat is je budget? Zo is er bijvoorbeeld ook een hippe motorjeans, die je ‘gewoon’ kunt dragen.

Handschoenen

Ook onmisbaar zijn handschoenen. Ze zijn er in vele soorten en maten voor elk weertype. Maar wat ze gemeen hebben is dat ze je veel bescherming bieden en een goed grip geven.

Overige motorkleding

Er is in dit blog al veel motorkleding voorbij gekomen. Een volgende keer bespreken we ook de helmen, laarzen, onderkleding en andere motoraccessoires. Ga in ieder geval voor veilige motorkleding en -accessoires naar een goed gesorteerde motorkledingwinkel.

Meer weten over autorijden en motorrijden? Lees dan ook onze andere blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top