skip to Main Content

Dit wist u nog niet over een taxichauffeur!

Wat u nog niet weet over taxichauffeurs

Bij het reizen van A naar B, maakt u vast wel eens een praatje met uw taxichauffeur. Gezellig voor u en ook leuk voor de chauffeur. Echter zijn er dingen die u wellicht nog niet weet over taxichauffeurs. Enkele vragen die u misschien heeft, beantwoorden wij vandaag in dit blog. Lees snel verder!

Wat verdient een taxichauffeur nou eigenlijk?

Een taxichauffeur maakt dagelijks vele kilometers. Meer dan u wellicht zult denken. Iedere taxi van een professionele taxi centrale rijdt tot wel 50.000 km per jaar. Omgerekend is dit al snel 100 km per dag. Echter staat de chauffeur ook vaak stil, wanneer deze op een eventuele klant wacht. Hierdoor daalt de omzet van een taxichauffeur. Niet iedere taxichauffeur zal daarom na 5,5 uur rijden een welverdiende pauze nemen, hoewel dit wettelijk wel verplicht is. Wat een taxichauffeur gemiddeld verdient indien deze is aangesloten bij een centrale, bedraagt ongeveer €21,87 per rit. Toch moet hier nog geld vanaf. Denk bijvoorbeeld aan de belasting, verzekeringen, de benzine, en tevens de afschrijving op de auto. Des te meer kilometers de auto rijdt, hoe minder deze waard wordt. Alle bedragen ervan afgetrokken, verdient een taxichauffeur zo’n 11 euro per uur. Een taxichauffeur werkt per jaar al gauw 2.600 uur, wat meer dan 40 uur per week is.

Wat voor opleiding volgt een taxichauffeur?

Uw taxichauffeur heeft (als u te maken heeft met een betrouwbare taxichauffeur) ook een opleiding gevolgd. Wil de chauffeur de weg op, dan moet deze aan belangrijke eisen kunnen voldoen. Zo dient deze in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Tevens behoort het behalen van een chauffeurspas bij de opleiding van de taxichauffeur. Binnen het eindexamen moet de taxichauffeur laten zien dat hij iemand professioneel van A naar B kan brengen.

Waar krijgt een taxichauffeur zoal mee te maken?

Helaas gaat niet iedereen op een respectvolle manier met anderen om. Ook taxichauffeurs maken iedere dag mensen mee die ofwel respectloos zijn ofwel geen goed humeur hebben. Soms krijgt een taxichauffeur zelfs te maken met geweld en intimidatie. Geweld doet veel met een taxichauffeur. Misschien is uw toekomstige taxichauffeur wel eens fysiek mishandeld door een klant, omdat deze niet wilde betalen. Denk hieraan als u de taxi instapt en behandel de taxichauffeur met respect.

Meer weten? Neem contact op met HTS Taxi Den Haag!

Wilt u meer weten over taxichauffeurs en de eisen die hieraan gesteld worden? Of wilt u direct een taxi boeken? Neem dan contact op met HTS Taxi Den Haag! De chauffeurs van dit taxibedrijf zijn u graag van dienst bij uw vervoer van A naar B!

Back To Top